• Home
 • Our Municipality
 • Council

The Mayor and the Members of the Municipal Council of Yermasoyia who have been elected according to the Municipalities Law are the following:

Κυριάκος Ξυδιάς

Mayor
  • Ηλικίας 49 ετών. Νυμφευμένος με την Μαρίνα Δημήτριου και έχουν δύο κόρες
  • Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα του τμήματος Φυσικής. Στην αντίστοιχη περίοδο διετέλεσε Προέδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών και μέλος του Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης.
  • Εργάστηκε ως τμηματάρχης στην εταιρία Manager HOCHTIEFAG κατά την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου Αθήνας.
  • Από το 2001 μέχρι το 2010 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης στη Βουλή Των ΑντιπροσώπωνΚύπρου
  • Από το 2010 μέχρι το 2016 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης
  • Διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Πρόοδος, μέλος της Σχολικής Εφορείας Γερμασόγειας, Γραμματέας της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γερμασόγειας, Μέλος της Θεατρικής Πορείας Λεμεσού, Προέδρος Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθηνών και μέλος της Φοιτητικής Ένωσης

Κυριάκος Ηλιάδης

Deputy Mayor
Κυριάκος Ηλιάδης
Κυριάκος Ηλιάδης
 • Γεννήθηκε στο χωριό Πάχνα το 1943. Πτυχιούχος των Μαθηματικών του   Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επιστρέφοντας στην Κύπρο εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και ακολούθως εργάστηκε ως καθηγητής Μαθηματικών στη  Μέση Εκπαίδευση.

  Το 1973 παντρεύετε την Λένια Χαραλάμπους από την Γερμασόγεια και έτσι γίνετε μόνιμος κάτοικος Γερμασόγειας. Από τον γάμο αυτό απέκτησε τρία παιδιά, τον Χρίστο, την Άννη και τον Χάρη. Από πολύ νωρίς ασχολείται με τα κοινά της Γερμασόγειας και μεταξύ άλλων διετέλεσε :

  1) Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

  2) Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Δήμου Γερμασόγειας.

  3) Γενικός Συντονιστής της Ερανικής Επιτροπής για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία.


Χρίστος Παπαμιχαήλ

City Council Member
 • Γεννήθηκε στη Γερμασόγεια τον Ιούλιο του 1986. Κατάγεται από την Μηλιά Αμμοχώστου, τόπο καταγωγής του πατερά του, Ανδρέα Παπαμιχαήλ, και από την Γερμασόγεια, τόπο καταγωγής της μητέρας του Μαρίας Δημοσθένους. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού και από το Σεπτέμβριο του 2018 παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA).

  Διετέλεσε πρόεδρος της Φ.Π.Κ Πρωτοπορία, Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) και Αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

  Το Δεκέμβριο του  2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Γερμασόγειας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

   

   


Κούλλης Τσαγγάρης

City Council Member
Κούλλης Τσαγγάρης

Δώρος Θεοδώρου

City Council Member
 • Ο Δώρος Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1961. Απο το 1974 μετά την τουρκική εισβολή διαμένει στον Ποταμό Γερμασόγειας. Αποφοίτησε το Ε' Γυμνάσιο Λεμεσού στον κλάδο θετικών επιστημών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Ακολούθως φοίτησε σε Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Ελλάδα και μετά απο πρακτική εξάσκηση απέκτησε δίπλωμα ραδιοτηλεγραφητή. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρήσεις σαν αυτοτελώς εργαζάμενος. UFO VIDEO CLUB (βιντεοκασέττες, dvd).  UNICARE HYGIENE PRODUCTS (χημικά).  UNIROLL LTD. (χαρτικά).  FRESHWINGS LTD  (κτηματικά).  Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Γερμασόγειας απο το 2007 και Μέλος σε διαφορες Επιτροπές του Δήμου Γερμασόγειας. Διετέλεσε Μέλος της Σχολικής Εφορείας Γερμασόγειας.

   

   


Πέπη Ορφανίδου

City Council Member

Γιώργος Καζαμίας

City Council Member
Γιώργος Καζαμίας
Γιώργος Καζαμίας
 • Ο Γιώργος Καζαμίας γεννήθηκε το 1987 και αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτώντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια φοίτησε στο University College of London (UCL) στον τομέα των Ευρωπαϊκών Σπουδών. Με το πέρας των σπουδών του εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το 2013 επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργοδοτήθηκε στην εταιρία IESC Innovating Environmental Solutions Center Ltd στη θέση του Διευθυντή Προσωπικού και Δημοσίων Σχέσεων. Από τον Ιούνιο του 2018 κατέχει τη θέση του Operations Manager στην εταιρία IESC (Incinerator) Ltd. Έχει εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 με το συνδυασμό του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.


Γιώργος Αψιώτης

City Council Member
Γιώργος Αψιώτης
Γιώργος Αψιώτης
 • Απόφοιτος του Frederick University στον κλάδο της Πληροφορικής. Εργάζεται στην εταιρεία Technomart που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικών προγραμμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Μέλος της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γερμασόγειας και Γραμματέας του Σωματείου ΑΕΓ Γερμασόγειας.


Πολύβιος Παπασολωμού

City Council Member
Πολύβιος Παπασολωμού

Ιωάννης Κράνος

City Council Member
 • Ο Γιάννης Κράνος γεννήθηκε το 1974 στον Ποταμό Γερμασόγειας και είναι γιος του Χαράλαμπου και της Γεωργίας Κράνου. Είναι νυμφευμένος με την Κούλα Ευαγόρου από το Λουβαρά και έχει δύο παιδιά, τη Μυροφόρα 11 ετών και το Χαράλαμπο 9 ετών. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και κατέχει τα διπλώματα HND Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο ATI και BEng, MSc City University London. Εργάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1999-2003 στην J&P Άβαξ, στην Κύπρο τις περιόδους 2003-2013 & 2016-2017 σε κατασκευαστικές εταιρείες στη Λευκωσία και Λεμεσό, στο Κατάρ την περίοδο 2014-2016 στην J&P Overseas και από το Μάρτιο 2017 διατηρεί την δική του κατασκευαστική εταιρεία A.Y. HybridConstruction Ltd με έδρα τη Λεμεσό. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ και ΣΠΟΛΜΗΚ.


Γεώργιος Λουρουτζιάτης

City Council Member
Γεώργιος Λουρουτζιάτης