• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις

Προώθηση της Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Γερμασόγεια με Ευρωπαϊκή Στήριξη: Παρουσίαση του Χωροταξικο

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023, 18:38

Στην καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμος Γερμασόγειας κινείται αποφασιστικά προς την υλοποίηση ενός φιλόδοξου χωροταξικού σχεδίου, το Γραμμικό Πάρκο Γερμασόγειας, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την περιοχή ως σημείο αναφοράς για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη αστική σχεδίαση. Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής "ΘΑΛΕΙΑ 2021 – 2027", με την ευγενική συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Γερμασόγειας, προσκαλεί το κοινό σε μια ειδική παρουσίαση του χωροταξικού σχεδίου ιδεών του Γραμμικού Πάρκου Γερμασόγειας και των αρχιτεκτονικών σχεδίων της Α' Φάσης (θάλασσα – Μεσαιωνικό γεφύρι) την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, 2023, στις 7:00 μ.μ., στο πάρκο των Κυνηγών "ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ", που βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς στη Γερμασόγεια.

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει μια εξειδικευμένη ομάδα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τον Δρ. Λουκά Δημητρίου, Επίκουρο Καθηγητή ΠΜΜΠ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Μηχανικής. Το εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιωσιμότητας στην περιοχή, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή.

Σε μια εποχή που η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και αστικών προκλήσεων, η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση βιώσιμων λύσεων και στη δημιουργία ενός φωτεινού μέλλοντος για τη Γερμασόγεια και την Κύπρο συνολικά.

Έντυπα