Πρόσκληση Συλλογής Αρχειακού Υλικού για το Ιστορικό Αρχείο Γερμασόγειας

Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023, 13:55

Αγαπητοί Συνδημότες,

 

Ο Δήμος Γερμασόγειας καινοτομεί και δημιουργεί Ιστορικό Αρχείο της Γερμασόγειας ως μια απαραίτητη πρωτοβουλία διαφύλαξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Καλούνται όλοι οι δημότες της Γερμασόγειας όπως συμβάλουν στον αγώνα της ανεκτίμητης αυτής ιστορικής αξίας υποβάλλοντας αρχειακό υλικό. Απώτερος στόχος είναι μετά τον εμπλουτισμό του αρχείου με αρκετό υλικό, να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό σε ενδιαφερόμενους εξωτερικούς ερευνητές και στο ευρύ κοινό. 

 

Έχει γίνει ο εξοπλισμός κατάλληλου γραφείου στο πρώην κτήριο του Δημαρχείου και έχει αρχίσει η καταγραφή και η αντιγραφή υπάρχοντος αρχειακού υλικού. 

 

Καλούμε όσους από τους συνδημότες ή και φίλους της Γερμασόγειας έχουν υλικό το οποίο κατά την κρίση τους αξίζει να αρχειοθετηθεί να επικοινωνήσουν με την επιτροπή της Ιστοσελίδας Ιστορικού Αρχείου Γερμασόγειας στο https://archiveyermasoyia.com μέσω της επιλογής "Υποβολή Αρχειακού Υλικού" ή στο email του Ιστορικού Αρχείου archive.yermasoyia@gmail.com .

 

Αρχειακό υλικό μπορεί να είναι παλιές φωτογραφίες με επεξηγήσεις για το περιεχόμενο, έγγραφα για την Γερμασόγεια, ιστορίες προσώπων, αφηγήσεις, αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά, βίντεο αλλά και άρθρα σε σχέση με τη Γερμασόγεια, βιβλία, ανακοινώσεις, αντικείμενα και γενικά υλικό χρήσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ασχοληθεί με τη Γερμασόγεια.

Το υλικό το οποίο θα δίνεται για αντιγραφή θα αναγράφεται από πού προήρθε και ποιός το παρέδωσε.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε την συνδρομή σας στη προσπάθεια μας αυτή για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο αυτό έργο.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

Κυριάκος Ηλιάδης - Αντιδήμαρχος Γερμασόγειας, Πανίκκος Λουρουτζιάτης - πρώην Δήμαρχος Γερμασόγειας και Γιώργος Λουρουτζιάτης - Δημοτικός Σύμβουλος Γερμασόγειας "

 

 

Παρακαλώ όπως κοινοποιηθεί και αναδημοσιευτεί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου Γερμασόγειας καθώς και προωθηθεί σε κάθε δυνατό μέσω ενημέρωσης ή ακόμη να εκτυπωθεί και διαμοιραστεί στους δημότες ή και φίλους.

 

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την ανταπόκριση σας. Ξέρω ότι θα βοήθησετε με κάθε τρόπο να συλλέγει επιπλέον αρχειακό υλικό για την διαφύλαξη της ιστορίας του τόπου μας. 

 

Με εκτίμηση,

 

Κυριάκος Μέφερης 

 

Λειτουργός Διαχείρησης Ιστορικού Αρχείου Γερμασόγειας 

Powered by Technomart