• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Πράσινη Εβδομάδα 2023: Ποδηλασία και Γιόγκα στον Δήμο Γερμασόγειας για ένα Πράσινο Μέλλον

Πράσινη Εβδομάδα 2023: Ποδηλασία και Γιόγκα στον Δήμο Γερμασόγειας για ένα Πράσινο Μέλλον

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023, 15:16

Στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2023, η οποία διοργανώνεται από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου, ο Δήμος Γερμασόγειας συμμετέχει ενεργά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προωθώντας την ποδηλασία και τη γιόγκα. Στις 7 Οκτωβρίου 2023, προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μια ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, να εξασκηθούν και να ενημερωθούν για τα οφέλη των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και της φυσικής άσκησης.

Η δράση ξεκινάει στις 9:00 π.μ. με μια οργανωμένη βόλτα ποδηλασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, με αφετηρία και τερματισμό το χώρο στάθμευσης Δασούδι (ΚΟΤ). Η διαδρομή, που θα κινηθεί Ανατολικά στον παραλιακό δρόμο και μέσω της οδού Προφήτη Ηλία θα καταλήξει στο Πάρκο Κυνηγών, έχει μήκος 8 χιλιομέτρων, ενώ κατά τη διάρκειά της θα γίνει και μια στάση για ξεκούραση και προσφορά νερού. Στον τερματισμό της ποδηλασίας θα προσφερθεί κέρασμα.

Μετά τη βόλτα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με αναζωογονητικές ασκήσεις γιόγκα, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Μαρίας Κωνσταντίνου. Για τη συμμετοχή στο μάθημα γιόγκα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο χαλάκι για λόγους υγιεινής.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών, την υγιεινή ζωή και την κοινοτική συμμετοχή. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη δέσμευση του Δήμου Γερμασόγειας και των οργανωτών για μια πιο πράσινη και βιώσιμη κοινωνία. Τέλος, προβάλλει την ιδέα ότι "Μαζί, ποδηλατούμε προς ένα πιο πράσινο μέλλον", ενισχύοντας την κοινοτική συνείδηση και τη συμμετοχή στον παγκόσμιο αγώνα για την πράσινη μετάβαση.

Φωτογραφίες

Έντυπα

Powered by Technomart