Τουριστικός Οδηγός

Υπηρεσίες Δήμου

πίσω στην κατηγορία

Πολιτιστικό Κέντρο

Υπηρεσίες Δήμου

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γερμασόγειας στεγάζεται σε μια παλιά αγροτική κατοικία του 1914.  Η κατοικία αυτή είναι η τυπική κατοικία της εποχής κτισμένη με πέτρες, χώμα και ξύλο με χώρους αλλά και τέτοια διάταξη, ώστε εξυπηρετεί τον  άνθρωπο σε όλο το φάσμα της καθημερινής του δραστηριότητας μακριά από τα βλέμματα των υπολοίπων. Σήμερα στο χώρο ο οποίος έχει κηρυχθεί σε μνημείο Β’ Πίνακα και μετά που έγιναν προσεκτικές επεμβάσεις και η κατάλληλη συντήρηση και αναπαλαίωση στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.Στους αναπαλαιωμένους αλλά και τους νέους χώρους που έχουν δημιουργηθεί σήμερα στεγάζονται :

  • Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία διατίθεται για τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων δυναμικότητας 50 ατόμων.
  • Εκθεσιακός χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για φιλοξενία εκθέσεων φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κλπ. Στο χώρο αυτό σε μόνιμη βάση και εφ’ όσον δεν υπάρχει άλλη δραστηριότητα εκτίθεται το έργο του αυτοδίδακτου ζωγράφου Γιάννη Μιχαηλίδη που δώρισε στο Δήμο.
  • Η αίθουσα τέλεσης πολιτικών γάμων ωραία διακοσμημένη με κεντήματα από όλες τις περιοχές της Κύπρου.Στην αυλή δημιουργήθηκε υπαίθριο αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων το οποίο υποστηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου, των σχολείων της περιοχής και άλλων πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής και όχι μόνο. Διατηρήθηκαν στην αρχική τους μορφή και είναι προσβάσιμα στον επισκέπτη ο χώρος καθημερινής δραστηριότητας με το φούρνο την πετρόκτιστη βρύση και ο χώρος των στάβλων

Φωτογραφίες

Χάρτης

Powered by Technomart